De ce sa alegi Bumbacul Organic?

De ce sa alegi Bumbacul Organic?

De ce sa alegi Bumbacul Organic?
Jul 16, 2016

Noi venim în contact cu produse realizate din bumbac în fiecare zi. Hainele pe care le porți, așternuturile pe care dormi, scutecele pe care le pui copilului tău și chiar unele dintre alimentele pe care le mănânci sunt realizate din bumbac. Cele mai multe dintre ele sunt realizate din bumbac convențional, dar cererea de bumbac organic este în continuă creștere, deoarece tot mai mulți cumpărători sunt în căutare de bumbac de înaltă calitate, care este produs în conformitate cu standardele de mediu și sociale.

Bumbacul organic prezintă beneficii mari la diferite niveluri ale lanțului de procesare. Fermierii, comercianții, vânzătorii cu amănuntul și consumatorii beneficiază de avantajele economice, sociale și ecologice ale produselor din bumbac organic.

Am menționat mai jos câteva dintre beneficiile de a alege bumbacul organic în locul bumbacului convențional:

 

Bumbac Organic

Bumbac Convențional

Produse Sănătoase

Îmbrăcămintea din bumbac organic are toate avantajele bumbacului convențional. Mai mult decât atât, deoarece producția de bumbac organic nu implică utilizarea de produse chimice, provoacă mai puține alergii. Îmbrăcămintea din bumbac organic reduce, de asemenea problemele respiratorii și miroase plăcut.

Bumbacul convențional, în comparație cu alte materiale, este mai ușor de spălat și de îngrijit, fibra este puternică, moale, absorbantă și aerisită, nu se scămoșează, alungă mirosuri neplăcute și nu se lipește de piele.

Mediul Înconjurător

Bumbacul organic este crescut folosind mijloace organice, fără utilizarea de îngrășăminte chimice, pesticide și insecticide, contribuind astfel la îmbunătățirea calității terenului, prevenine contaminarea apei și conservă biodiversitatea.

Bumbacul convențional este cultivat mai ales în monoculturi și folosește pesticide intensiv. Cu toate că este cultivat doar pe 2,5% din terenurile agricole din lume, consumă 16% din totalul insecticidelor și 6,8% din totalul erbicidelor utilizate la nivel mondial.

Sănătatea Fermierilor

Starea de sănătate a familiilor de fermieri care cultivă bumbac organic s-a îmbunătățit și riscul lor de a fi contaminați cu substanțe chimice periculoase este redus la minim.

Producția de bumbac convențional duce la intoxicații, cauzând diverse probleme de sănătate pentru agricultorii de bumbac. Această problemă este atât de gravă încât mii de fermieri săraci din țările în curs de dezvoltare sfârșesc prin a-și pierde viața.

Imagine și Credibilitate

Companiile, prin utilizarea de bumbac organic în produsele lor, își asumă responsabilitatea față de mediu, contribuind din punct de vedere social și ecologic, la susținerea unui ciclu de producție durabil și inspiră credibilitate activităților firmei lor.

Cumpărarea produselor verzi se potrivește cu un stil de viață modern și elegant.

 

Situația Economică

Costurile de intrare pentru agricultura organică sunt considerabil mai mici, deoarece majoritatea materiilor prime sunt produse din resurse locale la nivelul fermei (compost, gunoi de grajd, pesticide naturale)

Pentru a plăti costurile în creștere a materiilor prime, micii agricultori sunt obligați să împrumute de la bănci sau cumpărători de bumbac. Cu toate acestea, venitul unui fermier din recolta proprie de bumbac este de multe ori mai mic decât costul materiilor prime, datorită randamentului scăzut al culturilor și a prețurilor de pe piață, lasând din ce în ce mai mulți fermieri în datorii.

 

Pentru toate motivele de mai sus, Eosette a început să lucreze cu bumbac organic. Facem fiecare dintre produsele noastre pentru copii la cele mai înalte standarde de siguranță și de calitate și este ceea deosebește Eosette de alți producători. Ne străduim nu numai ca o companie, ci și ca indivizi să respectăm mediul înconjurător și sperăm că produsele ecologice și organice vor deveni o parte importantă a vieții oamenilor.

Your Comments

Ioana
Jul 27, 2016
Foarte frumoasa inițiativa, cu respect pentru individ și mediul înconjurător! Frumos și sănătos!

Add Comment

You must login to add a comment. If you do not have an account, you may register for one. Registration is free!